Dubajská čokoláda je dezert, který si získal oblibu díky své jedinečné kombinaci čokolády, pistácií a křupavého těsta. Připravit si ji doma není složité a výsledek stojí za to.
Ingredience:
200 g hořké čokolády (ideálně s obsahem kakaa kolem 70 %)
100 g pistáciové pomazánky
50 g jemného těsta kataifi (dostupné v obchodech s orientálními potravinami)
50 g másla
50 g nasekaných pistácií
Bílá a karamelová čokoláda na ozdobu (volitelné)
Postup:
Připravte si formu na čokoládu nebo menší pekáček vyložený pečicím papírem.
Rozpuštění čokolády: Nalámejte hořkou čokoládu na kousky a rozpusťte ji ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě.
Pokud chcete dezert ozdobit, roztavte bílou a karamelovou čokoládu a pomocí lžičky nebo cukrářského sáčku vytvořte na stěnách formy dekorativní vzory.
Do připravené formy nalijte část rozpuštěné hořké čokolády tak, aby pokryla dno a stěny formy v tenké vrstvě. Formu dejte na několik minut do lednice, aby čokoláda ztuhla.
V pánvi rozpusťte máslo, přidejte těsto kataifi a opékejte ho dozlatova, dokud nebude křupavé. Nechte vychladnout.
V míse smíchejte opečené těsto kataifi s pistáciovou pomazánkou a nasekanými pistáciemi, dokud nevznikne homogenní směs.
Na ztuhlou čokoládovou vrstvu ve formě naneste připravenou pistáciovou náplň a rovnoměrně ji rozprostřete. Zalijte náplň zbytkem rozpuštěné hořké čokolády tak, aby byla zcela zakrytá.
Formu vložte do lednice alespoň na 2 hodiny, aby dezert dobře ztuhl. Po ztuhnutí vyjměte dezert z formy a nakrájejte na požadované tvary.
Tento dezert kombinuje bohatou chuť čokolády s křupavostí těsta a jemnou pistáciovou náplní, což vytváří nezapomenutelný chuťový zážitek.
Témata: čokoláda
Související
3. února 2025 10:45
1. února 2025 16:05
28. ledna 2025 10:10
12. dubna 2024 10:51
18. srpna 2020 13:03
23. července 2020 17:03