Dubajská čokoláda se stal v poslední době fenomén, na kterém se prodejci snaží vydělat. Není proto překvapivé, že v obchodech ji koupíte i za cenu několika stokorun. Levnější verzi si přitom můžete udělat i sami doma.
Ingredience:
160 g hořké čokolády
Drcené pistácie
Pistáciový krém
1 lžíce másla
Listové těsto
Zlatá čokoláda
Bílá čokoláda
Postup:
Rozpusťte hořkou čokoládu ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Formu na čokoládu ozdobte drcenými pistáciemi a rozpuštěnou zlatou a bílou čokoládou podle vaší fantazie.
Nalijte rozpuštěnou hořkou čokoládu do formy a rovnoměrně ji rozetřete v tenké vrstvě. Formu vložte na několik minut do lednice, aby čokoláda ztuhla. Mezitím připravte náplň: listové těsto nakrájejte na tenké proužky.
Na pánvi rozpusťte lžíci másla, přidejte proužky těsta a osmažte je dozlatova. Osmažené a vychladlé proužky těsta přendejte do mísy a přidejte pistáciový krém. Dobře promíchejte. Tuto směs naneste na ztuhlou čokoládovou vrstvu ve formě.
Rozpusťte další část hořké čokolády a nalijte ji na vrstvu náplně, aby byla zcela zakrytá. Formu vložte zpět do lednice, dokud čokoláda zcela neztuhne. Po ztuhnutí vyjměte čokoládu z formy a podávejte.
Témata: čokoláda
Související
12. února 2025 14:20
9. února 2025 10:41
3. února 2025 10:45
1. února 2025 16:05
28. ledna 2025 10:10
12. dubna 2024 10:51