Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Národní divadlo Brno připravuje v nové sezóně pohádku i dramatizaci slavného románu

Mahenovo divadlo v Brně
Mahenovo divadlo v Brně
Foto: Facebook

Brno - Činohra Národního divadla Brno v aktuálně se rozjíždějící divadelní sezóně myslí na diváky malé i velké. Chystá pohádku Všelijaká koukátka i dramatizaci slavného románu Kouzelný vrch.

Pro všechny zvídavé děti, a samozřejmě i jejich rodiče připravuje tým zkušené jevištní vypravěčky Zoji Mikotové na 16. října premiéru zbrusu nové jevištní adaptace pohádkové knížky spisovatele, malíře, sochaře a scénografa Aloise Mikulky, Všelijaká koukátka. Na Malé scéně Mahenova divadla bude na statečné pozorovatele číhat kousek světa v obrazech, v mnoha atraktivních prostředích, kterými Vás provedou David Kaloč a Michal Bumbálek.27. října 2016 pak budou potěšeni všichni příznivci světové literatury. Na jeviště divadla Reduta totiž ve světové premiéře vstoupí Kouzelný vrch Thomase Manna v dramatizaci z pera režisérky inscenace, Barbary Herz. Držitel Nobelovy ceny zde téma zdraví a nemoci, života a smrti pojednává s láskou k výmluvnému detailu a ironií, pro kterou jeho román nejen fascinuje, ale také baví.Premiérová jízda bude posléze v NdB do konce roku pokračovat inscenacemi Jak jsem se ztratil, aneb Malá vánoční povídka (premiéra: 4. 11. 2016, Mahenovo divadlo) a Kámen a bolest (světová premiéra 22. 12. 2016, v divadle Reduta).

Témata:  Národní divadlo Brno Divadlo Reduta

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 15:09

Policie vyšetřuje napadení v pražském servisu, jeden člověk je po smrti

Pražská policie vyšetřuje napadení v autoservisu v Řepích, ke kterému byli přivoláni i lidé z oddělení vražd. Hrůzný čin si totiž vyžádal úmrtí jedné osoby. Strážci zákona na místě zadrželi jednoho muže. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy