reklama

Festival Janáček Brno 2018 se koná až v listopadu roku 2018, přesto už hlásí tři vyprodané koncerty. Teprve po měsíci předprodeje je už prodáno téměř tisíc vstupenek a dalších pět tisíc je rezervovaných. Národní divadlo Brno za prodané vstupenky zatím utržilo více než 320 000 korun.

„Ze zájmu, který festival Janáček Brno 2018 vyvolal, máme obrovskou radost. Z prodejního systému vidíme, že na festival si vstupenky zakoupili návštěvníci nejen z České republiky, ale také z Kanady, Nizozemí, Rakouska, Velké Britanie nebo třeba Německa,“ říká Martin Glaser, ředitel Národního divadla Brno, v tiskové zprávě.

Vyprodané jsou zatím matiné Jana Jiráska (24. listopadu 2018) a Janáčkovy akademie múzických umění (18. listopadu) v Památníku Leoše Janáčka. Vstupenky už také nelze koupit na klavírní recitál Martina Kasíka ve Vile Tugendhat, který se koná 25. listopadu 2018. I vstupenky na další akce rychle mizí.

„V předvánočním čase navíc očekáváme další nárůst prodeje – program festivalu Janáček Brno 2018 nabízí nespočet exkluzivních vánočních dárků. Kdo si chce zajistit ta nejlepší festivalová místa, neměl by nákup vstupenek odkládat na příští rok,“ radí Glaser.

Festival Janáček Brno 2018 představí dvacet osm špičkových produkcí v devatenácti dnech. Program festivalu je věnován stému výročí vzniku Československé republiky. Uvedeno bude kompletní jevištní dílo Leoše Janáčka. V programu jsou zastoupena jména světových režisérů (Ivo van Hove, Robert Carsen, Kornél Mundruczó, Alvis Hermanis, David Pountney) a produkce se špičkovými interprety (Tomáš Hanus, Tomáš Netopil, Thomas Adès, Simona Houda-Šaturová, Pavel Haas Quartet a mnohé další).

Kompletní program festivalu a možnost zakoupení vstupenek on-line naleznou návštěvníci na stránkách www.janacek-brno.cz.