Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Janáčkova opera představila lednový program. Je se na co těšit?

Janáčkovo divadlo v Brně
Janáčkovo divadlo v Brně
Foto: Národní divadlo Brno

Brno – Opera Národní divadlo Brno zve na lednový program. Vrátí se pohádková opera Čarokraj, která naplní jeviště Janáčkova divadla tajemnými bytostmi, nebo opery Rusalka a Prodaná nevěsta, v nichž se představí sopranistka Pavla Vykopalová v hlavních rolích.

Národní divadlo Brno láká příznivce opery na svůj lednový program. Hned na začátku nového roku se vrátí pohádková opera Čarokraj, která promění jeviště Janáčkova divadla na svět tajemných bytostí. Uvidíte mořské panny, roztomilé lasičky a vychytralé bazilišky, pokud si vyberete z šesti lednových představení opery pro celou rodinu. Odvážnější z vás mohou vstoupit do bájné říše tajemným podzemních vchodem pod Janáčkovým divadlem.

Multigenerační Čarokraj je autorským dílem skladatele a šéfdirigenta Janáčkovy opery Marko Ivanoviće. Výjimečné vizuální zpracování bratří Formanů nezapře jejich loutkohereckou duši. V hlavních rolích se představí Marta Reichelová, Jakub Tolaš a jako významný host Vladimír Javorský. Za dirigentským pultem poprvé uvidíme Ondřeje Olose.

Druhá polovina ledna nabídne hned několik příležitostí sólistce Pavle Vykopalové. Vrátí se totiž opery Rusalka a Prodaná nevěsta, v nichž sopranistka ztvární hlavní role Rusalky a Mařenky. Jejím partnerem v roli Jeníka v masopustní verzi Smetanovy Prodané nevěsty bude tenorista Aleš Briscein. Režie Ondřeje Havelky láká na kreativní nápady včetně koně, medvěda a nefalšovaného provazochodce na scéně.

Témata:  Národní divadlo Brno Janáčkovo divadlo v Brně

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 11:24

Ulici už má. Teď po Putinovi v Rusku pojmenují čtvrť

Podle ruských médií se radnice v Grozném rozhodla pojmenovat čtvrť po ruském prezidentovi Vladimiru Putinovi. Tato čtvrť není úplně nová - vytvoří se oddělením a přejmenováním části stávající čtvrti, která je v současnosti nazývána po Šejchu Mansúrovi.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy