reklama

Robbie Williams se proslavil v roce 1990 s kapelou Take That, o pět let později se vydal na sólovou pěveckou dráhu a stal se jedním z nejúspěšnějších zpěváků v anglické historii. Získal nejvéce ocenění BRIT Awards než kterýkoliv brit v historii.

Na kontě má i několik hudebních cen MTV. V současně době je nazýván „novým králem popu". Mezi jeho nejznámější písničky patří například Angel, Feel, Rock DJ, She's The One, Come Undone, Bodies či Supreme. Je zapsán v Guinessově knize rekordů, po té, co se po ohlášení světového turné v roce 2006 prodalo 1.6 miliónů lístků za jediný den.

Zdroj: YouTube

Robbie dnes večer vystoupí na speciální akci v londýnském klubu Troxy, kde oslaví převzetí prestižní ceny BRITs Icon Award, které je nejvyšší poctou, kterou vůbec BRIT Awards udělují. V minulosti ji obdrželi pouze Elton John a David Bowie. Toto ocenění je idělováno pouze umělcům, které jejich skládání, nahrávání a koncertování zařadilo na hudební vrchol s dopadem na britskou kulturu.

Příští rok se Robbie vydává na velké evropské turné. Navštíví 19 měst a odzpívá 29 koncertů. Jako speciální hosté jsou na všech koncertech potvrzeni legendární Erasure. Pražský koncert se uskuteční 19. srpna 2017 pod širým nebem na letišti v Letňanech.