Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Vojtěch Dyk nazpíval píseň k pohádce Anděl páně 2

Vojtěch Dyk v písni Modlitba
Vojtěch Dyk v písni Modlitba
Foto: YouTube

Praha - Již tento čtvrtek vstupuje do kin dlouho očekávané pokračování úspěšné české pohádky Anděl páně. Kromě trailerů jsou k filmu připraveny ochutnávky v podobě písní, které se v pohádce objeví. Po duetu Karla Gotta se svojí dcerou v pohádce také zazní píseň Vojty Dyka s názvem Modlitba.

Příběh se odehrává v adventním čase a díky taškařicím anděla Petronela a čerta Uriáše se ztratí vzácné jablko ze stromu poznání. Zakutálí se z nebe rovnou na zem a již zmíněná dvojka se ho vydává hledat. Cesta je zavede do malého města v předvečer svátku svatého Mikuláše, kde potkají holčičku Anežku a její maminku, které se netěší právě šťastnému období. Petronela s Uriášem opět čeká řada překážek a dobrodružství, ale právě díky nim objeví to, co má skutečnou cenu, lásku, přátelství a schopnost pomoci druhému v nouzi.

Pohádka Anděl páně 2 je protkána skvělou hudbou, kterou složil známý písničkář a zpěvák Ondřej Gregor Brzobohatý. Jen pro samotý konec pohádky vznikly dvě písně, které nazpívali dva přední čeští zpěváci. První si vzal do parády čerstvý Zlatý slavík Karel Gott se svojí dcerou Charlotte Ellou a druhou lídr skupiny Nightwork Vojtěch Dyk.

Text k písni s názvem Modlitba napsal Lubomír Feldek a Dyk se jí zhostil s naprostou jednoduchostí a elegancí. Díky textu navíc nepotřebuje výpravný videoklip. Vojtěch Dyk si v pohádce také zahrál nenápadnou roli párkaře, která se nakonec stane podstatnou částí v osudech hlavních hrdinů.

V pohdce Anděl páně 2 se opět můžeme těšit na Ivana Trojana v roli pomateného anděla Petronela, Jiřího Dvořáka jako čerta Uriáše nebo Jiřího Bartošku jako Pána Boha. Kromě notoricky známých postav se v pohádce objeví například Lucie Bílá, Jiřina Bohdalová nebo Bolek Polívka. 

Pohádka Anděl páně 2 vstoupí do českých kin 1. prosince 2016.

Témata:  film Anděl Páně 2 Vojtěch Dyk

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 12:57

GIBS obvinila policisty kvůli únorovému incidentu před barem v Praze

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy