Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Anděl Páně 2 stále dominuje českým kinům. Pohádku viděl téměř milion lidí

První fotky z natáčení pohádky Jiřího Stracha Anděl Páně 2 v Ledči nad Sázavou
První fotky z natáčení pohádky Jiřího Stracha Anděl Páně 2 v Ledči nad Sázavou
Foto: MFP/ČT

Praha - Pohádka režiséra Jiřího Stracha Anděl Páně 2 zůstává už šestý týden nejnavštěvovanějším filmem v tuzemských kinech. Volné pokračování vánoční pohádky s Ivanem Trojanem a Jiřím Dvořákem v hlavních rolích vidělo bezmála 925.000 lidí a jeho tržby dosáhly téměř 113 milionů korun. Informovala o tom Unie filmových distributorů.

Úspěšnější v tržbách v novodobé historii byl z českých filmů jen snímek režiséra Jana Svěráka Vratné lahve z roku 2007 s tržbami přes 124,6 milionu korun a Ženy v pokušení režiséra Jiřího Vejdělka (2010), který vydělal téměř 124,1 milionu korun.

Na druhém místě žebříčku víkendové návštěvnosti je novinka Velká čínská zeď s Mattem Damonem v hlavní roli, který o víkendu přilákal téměř 24.000 lidí. Na třetí místo odsunul akční dobrodružný film Assassin's Creed, který za dva týdny přilákal přes 90.000 diváků. Na čtvrtém místě jsou stejně jako v minulém týdnu Pasažéři. Americké sci-fi o hibernované dvojici v kosmické lodi nasbírala o víkendu téměř 15.000 diváků. Pořadí se nezměnilo ani na pátém místě, kde skončil americký animovaný muzikál Zpívej s víkendovou návštěvností kolem 13.000 diváků a tržbami zhruba 1,8 milionu korun.

Do kin minulý týden vstoupil také americký muzikál La La Land, který se sedmi proměněnými nominacemi ovládl letošní udílení prestižních filmových a televizních cen Zlatý glóbus. Romantický snímek ve víkendovém žebříčku obsadil sedmé místo s návštěvností 12.000 diváků.

Z českých filmů je v první dvacítce na osmém místě komedie Manžel na hodinu, na osmnácté příčce animovaní Lichožrouti a na devatenácté rodinný snímek Pohádky pro Emu.

Ve čtvrtek do českých kin dorazí film Všechno nebo nic natočený podle námětu a scénáře nejprodávanější slovenské autorky současnosti Evy Urbaníkové, kriminálka režiséra Bena Afflecka Pod rouškou noci, americká komedie Proč právě on? a francouzský životopisný snímek Jacques-Yves Cousteau: Odysea.

Témata:  film Anděl Páně 2 kina Jiří Strach pohádka

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 19:49

Izraelci zvažují odvetu již dnes. Rozhodne válečný kabinet

Izraelská reakce na víkendový íránský útok může přijít už dnes, napsal americký deník Wall Street Journal s odkazem na své zdroje. Podle webu Times of Israel již proběhlo pondělní zasedání válečného kabinetu, který se zabýval možnostmi odvety. Podle stanice Channel 12 je několik variant, přičemž Tel Aviv hodlá zvolit takovou, kterou nezablokují Američané. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy