Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Xindl X se vytasil s novým klipem

Xindl X vlastním jménem Ondřej Ládek, foto: Multimotyl
Xindl X vlastním jménem Ondřej Ládek, foto: Multimotyl
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Praha – Koho a kde „mýval“ Xindl X? Dozvíte se v jeho novém komiksovém klipu, jehož hrdinou není nikdo jiný než chlupatý mýval. Píseň pochází z alba Kvadratura záchranného kruhu, za které byl zpěvák nominovaný na Cenu Anděl.

Xindl X dokončil turné Nový songy s kapelou & starý fláky s kytarou, na němž sklidil úspěch na celkem jedenácti koncertech. Téměř všechny koncerty byly vyprodané, včetně dvou na Slovensku. Že se Xindlovi X v poslední době daří, dokazuje i letošní nominace na Cenu Anděl v kategorii zpěvák za album Kvadratura záchranného kruhu.

Právě na tomto albu najdete i píseň Mýval, k níž Ondřej Ládek, jak zní Xindlovo pravé jméno, nyní vydal klip. Ten je, stejně jako několik minulých zpěvákových klipů, animovaný, tentokrát však v komiksovém stylu. Jeho autorem je opět výtvarník Ondřej Pfeiffer.

„K Mývalovi mám hodně srdeční vztah. Tenhle text jsem na koncertě hrál už před osmi lety na melodii americké lidové písně se stejným tématem. Během let se pak nashromáždilo hodně slok o hodně městech a pak mne jednoho dne napadla i úplně nová melodie. Je to písnička, co mě na koncertech udržuje ve střehu, protože se pokaždé snažím město, kde zrovna hrajeme do ní zakomponovat. A občas se stává, že si to zapomenu připravit dopředu a rým začínám vymýšlet, až během toho, co už Mývala hrajeme. Takže bylo jasné, že z písně musí být singl, aby nám v repertoáru vydržela co nejdéle a já byl tím pádem neustále ve střehu,“ vysvětluje Xindl X, proč právě tuto píseň zvolil dalším singlem.

Fanoušci Xindla X se za ním mohou vydat na několik open air akcí během letošního roku. Termíny koncertů najdete na www.xindlx.cz.

Témata:  Xindl X hudba koncerty

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy