Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Xindl X si vystřeli z Babiše. Poslechněte si vánoční kol-EET-u

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: YouTube

Praha - Elektronická evidence tržeb v první fázi funguje už pět dní a kromě milionů účtenek zaslaných Finanční správě má také na svědomí krach podnikání některých restauratérů a hoteliérů. I na tento problém se zaměřil známý zpěvák Xindl X.

Hudebník a skladatel Xindl X si v pořadu Xindloviny na Hitrádiu udělal legraci z ministra financí Andreje Babiše. Zazpíval totiž o elektronické evidenci tržeb, a ne jen tak ledajakou píseň.

Pro svůj satirický počin si zpěvák vypůjčil koledu Nesem vám noviny a zmínil v něm řadu problémů, se kterými se podnikatelé počínají. Zpívá tak nejen o nutnosti vydávání účtenek a o zdražování, ale i o krachu některých podnikatelů.

Elektronická evidence tržeb spočívá v evidenci každé platby a zákazník obdrží od obchodníka účtenku s unikátním Nejpozději při uskutečnění evidované tržby odešle obchodník datovou zprávu prostřednictvím internetového připojení na server Finanční správy, kde budou informace uloženy, a bude vygenerován unikátní kód. Tento kód bude odeslán zpět obchodníkovi na jeho koncové zařízení, které jej vytiskne na účtenku.

EET byla v první fázi spuštěna od 1. prosince pro hotely a restaurace. Další firmy se budou zapojovat v následujících měsících. Od března příštího roku budou muset evidovat tržby maloobchodní a velkoobchodní firmy. Ministr financí Andrej Babiš (ANO) však nedávno připustil několik výjimek a zvažuje například, že by z této povinnosti vyjmul e-shopy.

Témata:  Xindl X Alexander Babiš elektronická evidence tržeb

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:48

Sloužil 40 dní po smrti Navalného mši, Putinův spojenec kněze suspenodval

Ruská pravoslavná církev suspendovala kněze, který vedl smuteční mši za zesnulého kritika Kremlu Alexeje Navalného, ​​uvádí se v dekretu zveřejněném v úterý.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy