Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Xindl X nazpíval písně k nové štedrovečerní pohádce

Xindl X vlastním jménem Ondřej Ládek, foto: Multimotyl
Xindl X vlastním jménem Ondřej Ládek, foto: Multimotyl
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Praha - Oblíbené písničky Xindla X zazní nejen během připravovaného jarního turné s názvem NOVÝ SONGY S KAPELOU & STARÝ FLÁKY S KYTAROU, ale také na Štědrý den. Pro premiéru sváteční pohádky Pravý rytíř , v hlavní roli s Lukášem Vaculíkem, Jaromírem Hanzlíkem a Táňou Pauhofovou, složil Xindl několik písní a některé z nich si i zazpívá.

„Vzhledem k tomu, že mám doma dvě malé děti, říkal jsem si, že je jen otázkou času, kdy začnu s písničkami pro děti. Takže když přišla nabídka na Pravého rytíře, neváhal jsem ani minutu. Scénář je navíc tak zábavný, že se písničky psaly přímo samy. Jsou to samozřejmě úplně jiné písně, než můžete slyšet na mých koncertech. Princezna ani princ opravdu nebudou mít slovník jako Xindl. Ale věřím, že i tak ty písně potěší malé i velké diváky. Moje děti se jimi každopádně pobavily, i když ještě větší legraci měly z toho, když viděly tatínka v kostýmu středověkého muzikanta," říká o natáčení písní Xindl X.

Fanouškům Xindl X nadělil už dopředu vánoční dárek v podobě zahájení předprodeje vstupenek na jarní turné. „Na turné chceme představit všechny písně z nové desky, ale samozřejmě nedojde jen na ně. Věřím, že sobě i fanouškům uděláme radost, když oprášíme skladby, které máme rádi, ale dlouho jsme je nehráli. Některé zahrajeme s kapelou a jiné zahraju jen s kytarou tak, jak mne lidé znají z mých koncertních začátků. Takže i ti, co nás už letos viděli na festivalech, se dočkají úplně nového programu," upřesňuje Ondřej Ládek.

Zdroj: YouTube

Zastávky turné NOVÝ SONGY S KAPELOU & STARÝ FLÁKY S KYTAROU:

28. února 2017 Praha, Lucerna Music Bar

1. března 2017 Praha, Lucerna Music Bar

9. března 2017 Brno, Semilasso

11. března 2017 Jindřichův Hradec, KC Jitka

17. března 2017 Plzeň, Buena Vista Club

18. března 2017 Plzeň, Buena Vista Club

23. března 2017 Olomouc, U-Klub

24. března 2017 Ostrava, Rock and Roll Garage

31. března 2017 Pardubice, ABC klub

5. dubna 2017 Bratislava, Ateliér Babylon

6. dubna 2017 Bratislava, Ateliér Babylon

7. dubna 2017 Nové Město nad Váhom, Blue Note

Témata:  Xindl X pohádky

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy