Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Majáles o víkendu rozezní brněnské výstaviště

Richard Krajčo a Kryštof
Richard Krajčo a Kryštof
Foto: 4press.cz

Brno - Už v pátek na brněnském výstavišti vypukne Brněnský Majáles. Největší festival na jižní Moravě je vyvrcholením a zároveň hlavním dnem studentských majálesových oslav. Letos se koná společně s akcí Utubering, unikátním festivalem generace Z. Návštěvníci Majálesu se mohou těšit na celkem 20 vystoupení na třech hudebních scénách.

Desetitisíce studentů začnou v pátek v poledne proudit na Brněnský majáles. První tóny se z reproduktorů na výstavišti ozvou v 12:30 hodin. „Letos bude ke vstupu do areálu sloužit pouze hlavní brána výstaviště. Jako každý rok mají i letos návštěvníci vstupenky koupené předem, na místě je neprodáváme," uvedl jeden z organizátorů David Peštál.

Návštěvníci se mohou těšit na kapely české hudební scény jako jsou Rybičky 48, Slza, UDG a Voxel. Po třetí hodině na pódiích zahrají Sto Zvířat, Vypsaná Fixa, kapela Jelen, ATMO Music, Paulie Garand i Skyline. V podvečer publikum rozburácí Xindl X, Wohnout, Marpo, Majk Spirit a Mandrage, v nočních hodinách stage uzavírají vystoupení Kontrafaktu, Horkýže Slíže a letošního největšího headlinera, kapely Kryštof.

„Vystoupení kapel budou v průběhu dne doplňovat jednotlivé soutěžní disciplíny kandidátů na Krále a Miss Majálesu. Brněnský Majáles se koná pod záštitou brněnského primátora Petra Vokřála. Ten mimo jiné na hlavním pódiu slavnostně předá v 19:50 hodin klíč od města letošnímu Králi Majálesu," dodává Peštál.

Velkou novinkou je konání festivalu Utubering, která bude samostatnou akcí a umožní lidem potkat nejoblíbenější blogery a videoblogery. „Utubering má zastávku v Brně poprvé, minulý týden se odehrál druhý ročník v Praze. Festival patří k nejúspěšnějším akcím pro teenagery v Česku. Kostrou programu nebudou pouze vystoupení blogerů a youtuberů, zahrají též populární kapely. Součástí je i vyhlášení Utubering Festival Awards," vysvětluje Lukáš Dejl, jeden z pořadatelů Utuberingu.

Návštěvníci, kteří budou mít vstupenku na Majáles i Utubering, bude moci přecházet z jednoho festivalu na druhý. „Areál výstaviště je obrovský a nebude mít s kapacitou návštěvníků žádný problém. Ten však může nastat u počtu parkovacích míst. Doporučujeme využít služeb MHD a nejezdit na akci autem. Brněnský dopravní podnik posílí veškeré spoje kolem výstaviště, a to v odpoledních i nočních hodinách," uvedl Peštál.

Témata:  Majáles skupina Kryštof

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 8:44

Izrael v noci zaútočil na Írán, tvrdí tisk

Izrael v noci na pátek zaútočil na Írán. Uvedla to americká média s tím, že jde o odvetu za jeho víkendový útok.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy