Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pohádka Anděl Páně se dočkala svého pokračování

Jiří Dvořák, Anička Čtvrtníčková, Vica Kerekes a Ivan Trojan
Jiří Dvořák, Anička Čtvrtníčková, Vica Kerekes a Ivan Trojan
Foto: Česká televize

Praha - Během tohoto víkendu padla poslední klapka volného pokračování jedné z nejúspěšnějších českých pohádek Anděl Páně s Ivanem Trojanem a Jiřím Dvořákem v hlavních rolích. Sešla se řada českých hereckých osobností, opět v čele s Jiřím Bartoškou v úloze Pána Boha. Ve svých „svatých“ rolích se opět objeví Klára Issová, Gabriela Osvaldová, Veronika Žilková, ale nově třeba Lucie Bílá v úloze svaté Lucie, Josef Abrhám jako svatý Josef, „svatý Petr“ Čtvrtníček nebo Michal Horáček jako archanděl Michael.

V příběhu, který se odehrává v adventním čase, se opět setkáme s oblíbenou dvojicí – andělem Petronelem a čertem Uriášem v podání Ivana Trojana a Jiřího Dvořáka. Jejich taškařice způsobí, že se vzácné jablko ze stromu Poznání zakutálí z nebe na Zemi. Petronel s Uriášem putují do malého českého města v předvečer svátku svatého Mikuláše a potkávají holčičku Anežku a její maminku, které se netěší právě šťastnému období. Petronela s Uriášem opět čeká řada překážek a dobrodružství, ale právě díky nim obejví to, co má skutečnou cenu, lásku, přátelství a schopnost pomoci druhému v nouzi.

Anežku si zahrála Anička Čtvrtníčková, její maminku Magdalenu Vica Kerekes, v dalších rolích se představí Pavel Liška, Stanislav Majer a Marek Taclík jako trio zlodějských kumpánů, roli rozhořčeného majitele krejčovské dílny hraje Bolek Polívka.

Zdroj: YouTube

„Natáčením dvojky jsme se tak trochu postavili na start závodu sami se sebou, takže k příběhu jsme od počátku přistupovali bez nějaké pýchy, ale naopak s velkým respektem," kometuje pokračování pohádky režisér Jiří Strach a dodává: „Důležité bylo i to, jak budou fungovat kluci - Ivan Trojan a Jirka Dvořák. Jejich chemie tam stále je, a je dokonce zralejší než před jedenácti lety. Kluci zkrátka hrajou nebeskou exhibici :-)"

„Jsem moc rád a těší mě, že nejen Anděl Páně 2, ale vůbec moje práce, přitahuje ty nejlepší české herce. Že se na ně můžu spolehnout, opřít se o ně, že si vzájemně důvěřujeme. Při natáčení Anděla Páně 2, které bylo hodně náročné – točilo se v zimě,  často v noci, střídaly se lokace – se dala dohromady skvělá parta a nejen herecká, ale  v celém štábu. Producentky mi vytvořily vynikající podmínky, jedny z nejlepších jaké jsem kdy na natáčení měl. Já potřebuju být obklopen parťáky, s kterými se dá film utáhnout. Je to velmi důležité a věřím tomu, že nálada při natáčení se do výsledku promítne," konstatuje Strach.

Poslední klapku si nenechal ujít ani ministr kultury Daniel Herman: „Velmi rád chodím na podobné akce, protože mne to opravdu zajímá a zrovna v tomto případě jde o jedinečný způsob, jak hodnoty, z kterých vyrůstá naše kultura a civilizace nenásilným, přirozeným způsobem připomenout," uvedl Herman.

Do kin by měl Anděl Páně 2 vstoupit v adventním čase, 1. prosince 2016.

Témata:  film Anděl Páně 2 Jiří Bartoška Lucie Bílá Ivan Trojan

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 13:40

Mrazivé počasí se v Česku zdrží: Zimní kabáty neodkládejte, přituhne

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek vydal dvě výstrahy před projevy zimního počasí, které jsou očekávány v následujících hodinách a dnech. Na většině území má v noci opět mrznout, na horách pak bude vydatně sněžit.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy