Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vlny: Po skončení filmu nastalo v kinech mrazivé ticho. Nastaly vášně, emoce i strach

film Vlny Fotogalerie +10
film Vlny
Foto: Dawson Films

Film, který v srpnu přistál na plátnech kin, vyvolává silné reakce. Diváci jsou ohromeni jeho intenzitou a některé scény je doslova děsí. Tato novinka se rychle stala hitem letního kina, přičemž její schopnost manipulovat s emocemi je nesporně její největší předností.

Na Slovensku od 1. srpna a v Česku od poloviny měsíce se na plátnech kin objevil dlouho očekávaný film Jiřího Mádla, Vlny. Po jeho triumfálním uvedení na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech bylo jasné, že film vzbudí velký zájem. Ohlasy diváků byly nadšené: označují ho za nadčasový, fenomenální, silný, rezonující a mrazivý, uvedl server RTVS. Mnozí diváci se podělili o své dojmy a veřejně vyjádřili uznání tvůrcům.

Film Vlny zasáhl diváky napříč generacemi. Starší diváci, kteří zažili události šedesátých let, si díky filmu připomněli silné vzpomínky. „Po skončení filmu zůstalo mrazivé ticho, potřebovali jsme to všechno vstřebat. Jako devítiletá jsem zažila srpen '68 v pionýrském táboře. Poprvé jsem viděla slzy v otcových očích, máma stála ve frontě na základní potraviny,“ popsala jedna z divaček, které film hluboce zasáhl.

Mladší generace, která se o těchto událostech učí převážně zprostředkovaně, se rovněž nemohla ubránit silným emocím. Diváci odcházejí z kinosálů dojatí, s pocitem strachu, husí kůží a intenzivními vášnivými pocity.

Mladá diváčka, která ve svých 16 letech shlédla film v Pieštanech, sdílela své dojmy s tím, jak na ni film silně zapůsobil. „Měla jsem slzy v očích, několikrát během filmu i po jeho skončení. Přemohl mě strach, že by se to mohlo zopakovat,“ napsala, a její komentář ocenila i producentka Wanda Hrycová: „Děkuji Vám za tato slova. O to víc, že je vám 16 let.“

Toto je pouze malý vzorek z mnoha recenzí diváků, kteří si film pochvalovali. Děkovné vzkazy tvůrcům, chvála na vynikající herecké výkony a pozitivní ohlasy na producentku Hrycovou a herce Vojtěcha Vodochodského jsou běžné. „Film je úžasný a mrazivý. A bonus? Skvělý Vojtěch Vodochodský, do kterého jsem se zamilovala,“ napsala jedna nadšená divačka.

Pokud jste zatím neměli příležitost shlédnout film Vlny, stále máte možnost si ho vychutnat v kinech. Na základě nadšených ohlasů diváků, kteří film označují jako silný a ohromující zážitek, vám přejeme, abyste si užili stejně intenzivní a emotivní chvíle, které film nabízí.

Témata:  film Vlny Jiří Mádl

Související

Aktuálně se děje

13:30

Primátor Opavy žádá vládu, aby odložila krajské a senátní volby

Primátor Opavy Tomáš Navrátil (ANO) plánuje požádat vládu o odložení krajských a senátních voleb, které se mají konat v pátek a sobotu. Důvodem jsou závažné problémy způsobené povodněmi, které zasáhly Opavu a další místa v Česku.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy