Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hurikán Newton řádil v Mexiku, zabil pět lidí

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: NASA **www.nasa.gov**

Mexiko - Počet obětí hurikánu Newton, který se přehnal přes jižní cíp mexického Kalifornského poloostrova, vzrostl na pět. Živel pokazil dovolenou několika tisícovkám turistů.

Oběťmi hurikánu v Mexiku se stalo pět rybářů jedné lodi, kteří neuposlechli varování meteorologů. Jejich bárka se převrátila v mořských vlnách u Cabo Pulmo v nejjižnější části mexického Kalifornského poloostrova.

V nedalekém letovisku Los Cabos způsobil v úterý hurikán problémy asi 14.000 turistů, jejichž lety byly kvůli bouři zrušeny. Hurikán jinak v Mexiku nezpůsobily vážnější škody, i když vyvracel stromy a narušil elektrické vedení.

V noci na dnešek se Newton už jen jako bouře přesunul nad americké státy Arizona a Nové Mexiko. Škody jsou minimální, přinesl dokonce i menší srážky, než meteorologové očekávali.

Témata:  Mexiko hurikán počasí tropická bouře Newton

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 21:04

Češi pracují na zajištění další munice pro Ukrajinu, přiznal Fiala

Česko má nasmlouváno 180 tisíc kusů dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu a pracuje na zajištění dalších 300 tisíc kusů, prozradil premiér Petr Fiala (ODS) britskému deníku Financial Times. Evropa musí podle Fialy posílit také vlastní obranu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy