Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

O víkendu vyrazily do hor tisíce lidí

Sedačková lanová dráha
Sedačková lanová dráha
Foto: Pixmac

Praha - Do lyžařských areálů na českých a moravských horách vyrazily o víkendu tisíce lidí. Oteplení zatím sjezdovky příliš nepostihlo, na svazích leží dostatek převážně technického sněhu.

Dnes lyžaře lákalo také slunečné a teplé počasí. Někde mohou do stop stále vyrazit i běžkaři.

Krkonošská střediska mají na sjezdovkách až metr sněhu. Například do SkiResortu Černá hora - Pec přijelo za celý víkend asi 15.000 lyžařů. "Zaznamenali jsme také velký počet běžkařů, kteří vyrazili na přibližně 80 kilometrů běžeckých tras, které jsou aktuálně upravené," řekla ČTK Zina Plchová ze SkiResortu. Do Špindlerova Mlýna zamířilo v sobotu i v neděli denně kolem 5000 návštěvníků.

V krkonošské Rokytnici nad Jizerou o víkendu denně lyžovalo asi 2500 lidí. V příštím týdnu se zřejmě naposledy v této sezoně bude lyžovat ve zdejším areálu Studenov. "Horní Domky ale budou dál v provozu bez omezení," uvedl za rokytnické středisko Vít Pražák. Nadále se lyžuje také v Orlických horách. Například ve skiareálu Buková hora na Orlickoústecku je otevřeno asi 8,5 kilometru sjezdovek, svahy pokrývá místy až 80 centimetrů sněhu.

"Lepší je to samozřejmě dopoledne, pak už je to měkčí. Stále jsou ale podmínky slušné," uvedl za jizerskohorské středisko Černá Říčka v Desné Martin Lauer. Návštěvnost v Desné byla o víkendu průměrná stejně jako třeba na Ještědu v Liberci. Desítky kilometrů mohou v okolí zimních středisek v Jizerských horách využívat běžkaři, zejména v nižších polohách ale může sníh rychle ubývat.

Témata:  lyžařské areály lyžování

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 22:58

Stoltenberg: NATO neplánuje rozmístit jaderné zbraně v jiných zemích

Během své návštěvy Varšavy ujistil šéf NATO Jens Stoltenberg, že Severoatlantická aliance nemá v plánu rozmisťovat jaderné zbraně v dalších zemích.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy