Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Záplavy ničí Francii. Seina v Paříží nebezpečně stoupá

Paříž, ilustrační foto
Paříž, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Paříž - Kvůli záplavám bylo ve Francii evakuováno již 5500 osob a 10 tisíc domácností je bez elektřiny. Paříž je v pohotovosti kvůli stoupající Seině. Úřady hlásí jednu oběť.

Vzhledem k tomu, že předpovědi hovoří o lijácích i dnes a v dalších dnech, řeka by měla ve francouzské metropoli kulminovat o víkendu na 5,1 až 5,7 metru. Úřady vydaly varování, že situace vyžaduje "mimořádnou obezřetnost".

Zdroj: YouTube

V městě Nemours v departementu Seine-et-Marne východně od Paříže pomáhalo v noci na dnešek 500 hasičů v preventivní evakuaci asi 200 obyvatel domů v bezprostřední blízkosti řeky poté, co voda zaplavila ulice a vytopila sklepy.

Náhlý příval vody si zřejmě vyžádal smrt 86leté ženy v jejím obydlí - požárníci našli její tělo plavající na hladině. Úřady se neshodují zatím v tom, zda se utopila či byla mrtvá již předtím.

Témata:  povodně ve Francii Paříž

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 11:46

Ruské regiony ruší kvůli Ukrajině vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy