Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tropická bouře Colin míří na Floridu a nabírá na síle

Hurikán
Hurikán
Foto: Pixabay

Tampa - Florida se připravuje na příchod tropické bouře Colin, která v noci na dnešek nad Mexickým zálivem nabrala na rychlosti. Zhruba 7600 obyvatel v oblasti Tampa Bay se už ocitlo bez elektřiny.

Severní část Floridy a jižní část Georgie již zasáhly silné deště a v některých oblastech vypadl elektrický proud a jsou zaplavené silnice, uvedla agentura AP. Floridský guvernér již před příchodem bouře vyhlásil stav nouze.

Zdroj: YouTube

Colin je třetí letošním pojmenovanou bouří, která se vytvořila v Atlantiku. Kolem druhé hodiny SELČ byla bouře asi 56 kilometrů od pobřeží Floridy a pohybuje se rychlostí 37 kilometrů v hodině.

Podle posledních odhadů meteorologů Colin vstoupí na pevninu na Floridě v pondělí v noci místního času, tedy dnes brzy ráno SELČ. Z Floridy by měl pokračovat do Georgie a Jižní Karolíny a odtud na volné moře.

Témata:  Tropická bouře počasí USA hurikán

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 13:34

Ramzan Kadyrov má být údajně nevyléčitelně nemocný

Čečenskému vůdci Ramzanu Kadyrovovi, který je známý svými blízkými vztahy s Kremlem, údajně diagnostikovali nevyléčitelnou nemoc - nekrózu slinivky břišní. S odvoláním na ruský exilový deník Novaja gazeta Evropa o tom v noci na úterý informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy