reklama

Bakterie Campylobacter se nejčastěji vyskytuje v syrovém drůbežím mase a podle lékařů může způsobit žaludeční nevolnost, zvracení, průjem a v nejhorších případech dokonce i smrt.

Vědci z Velké Britanie proto doporučují, aby lidé kuřecí maso před konzumací nejprve zmrazili. Podle studie, kterou zveřejnil server Daily Mail, obsahuje 6 z 10 kuřat v obchodech tuto bakterii, která infikuje až půl milionu lidí za rok.

Alarmující je i jiná statistika. Ročně totiž na následky konzumace kontaminovaného masa ve Velké Británii zemře až 100 lidí.

Pokud chcete snížit riziko nákazy bakterií, která může mít fatální následky u malých dětí, starších osob a u lidí s oslabeným imunitním systémem, kupujte si mražené kuřecí maso, nebo to čerstvé nechte nejdřív projít procesem zmrazování.

Většina lidí se po nákaze sice zotaví do několika dní, ale v některých případech může infekce bakterií Campylobacter způsobit také syndrom dráždivého tračníku, reaktivní artritidu nebo dokonce vyvolat potrat.