Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Co Češi dělají v posteli? Milostné hrátky střídá práce

Postel už pro nás není jen místem, kde spíme
Postel už pro nás není jen místem, kde spíme
Foto: Pixabay

Co se milování týče, patří Češi k evropskému průměru. Podle průzkumů se v experimentování moc nevyžívají a nejčastěji s partnerem skončí v posteli. Kromě toho z postel často využívají také jako místo ke sledování filmů či vyřizování elektronické korespondence. Vynalézaví tedy moc nejsou.

Ačkoli se jako populární místa pro milování s partnerem ukázaly také pohovka, stůl či automobil, více než polovina Čechů (52 %) si milostné hrátky nejčastěji nechává do ložnice.

Co se představ týče, umí náš národ popustit uzdu fantazii. Celých 26 % respondentů uvedlo, že by je lákal sex na schodech, pětina dotázaných by zvolila jako netradiční místo pro zpestření milostného života sprchu a 12 % přiznalo touhu pomilovat se na pračce.

Většina lidí má ráda nejen při spánku, ale také při hrátkách s partnerem určitou dávku soukromí a pohodlí. Podle průzkumu společnosti Sleep Centrum se ale stejně otevřeně jako k lechtivým hrátkám dotazovaní přiznali i k dalším věcem, které v posteli provozují.

Práci si nejen domů, ale rovnou do ložnice nosí až 84 % z nich a 34 % tak dokonce činí pravidelně. 84 % dotázaných rovněž vyřizuje v posteli SMS zprávy a e-maily prostřednictvím chytrých telefonů.

Televizi nebo filmy na tabletu či notebooku v posteli sleduje více či méně pravidelně 83 % respondentů. Celých 60 % respondentů průzkumu dále uvedlo, že trpí nespavostí nebo poruchami spánku.

Uléhat do postele s mobilním telefonem, tabletem či notebookem v ruce je pro velkou většinu Čechů běžnou praxí. Přitom právě používání elektronických přístrojů a řešení pracovních záležitostí před usnutím má na kvalitu a délku spánku velmi negativní vliv.

Zkuste si proto místo notebooku vzít do postele knížku, pracovní emaily nechat až na ráno a místo psaní SMS zpráv si třeba povídejte se svým parterem.

Témata:  lidé Češi spánek pohlavní styk

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy