Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jak působí tequila na naše zdraví? Vědci došli k nečekaným závěrům

Alkohol
Alkohol
Foto: Pixabay

Tradiční silně alkoholický nápoj z Mexika může mít mimo jiné i pozitivní účinky pro váš organismus. Ta pravá tequila se vyrábí pouze v pěti oblastech Mexika a je chráněna ochrannou státní známkou, která by měla zajistit autentičnost tohoto světově známého alkoholického nápoje.

1.     Silné kosti

Podle mexického vědce modrá agáve, z níž se vyrábí Tequila, obsahuje látky, které zvyšují vstřebávání vápníku a hořčíku v lidském organismu. Tyto minerály jsou nezbytné pro zdravou a silnou kostru.

 

2.     Nejlepší alkoholický nápoj pro fanoušky Fitness  

Tequila vám nepomůže spalovat víc tuku či budovat svaly. Ale i bodybuildeři potřebují občas odpočinek. Špičkový trenér Rich Tidmarsh navrhuje, aby lidé pili Tequilu místo tradičního alkoholu. „Tequila je nelepší volba,“ řekl sportovec deníku Independent. „Alkohol může mít velký vliv na vaše hormony. Tequila má pozitivní účinky na vaše kosti, zároveň vytváří prostředí, kde estrogen může tělu prospívat, nikoli škodit. Takže si raději dejte Tequilu a zapomeňte na pivo,“ řekl Tidmarsh.

 

3.     Lepší trávení

Modrá agáve obsahuje vysoké množství inulinů, které pozitivně ovlivňují rovnováhu střevní mikroflóry.

 

4.     Hubnutí

Výzkum zjistil, že Tequila má vlastnosti, které snižují hladinu cukru v krvi. Agáve obsahuje specifické cukry, jejichž kalorická hodnota je velmi nízká až nulová, zároveň nezvyšuje hladinu krevního cukru. Sirup z agáve je to dobrá alternativa, která vám může nahradit běžný cukr.

5.     Spánek

V menších množstvích Tequila pomáhá zklidnit vaši mysl. Zároveň může zaručit klidnější spánek

Témata:  alkohol Mexiko zdraví

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy