Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Indii byla hromadně znásilněna izraelská studentka

Indické ženy demonstrují proti brutálnímu znásilnění a nízkým trestům pro viníky.
Indické ženy demonstrují proti brutálnímu znásilnění a nízkým trestům pro viníky.
Foto: Pixabay

Dillí - V Indii se řeší další případ hromadného znásilnění. Izraelská turistka (25) byla údajně napadena v horském letovisku Manali. Dva ze šesti podezřelých již policisté zadrželi.

Podle policie žena do vozidla nasedla v neděli dopoledne v Manali ve státě Himáčalpradéš v domnění, že se jedná o taxi. V autě bylo šest mužů. Vůz pak zastavil na opuštěném místě a dvojice mužů ženu znásilnila.

Město Manali navštěvují zahraniční i domácí turisté, kteří míří za krásami místních malebných údolí, pro ženy ale středisko není zcela bezpečné. V roce 2013 zde tři muži znásilnili americkou turistku, která jako stopařka nasedla do jejich kamionu.

Téma násilí na ženách se v Indii dostalo do popředí společenského zájmu v roce 2012, kdy v Dillí zemřela studentka, kterou v jedoucím autobuse znásilnila skupina mužů. Jeden z nich později spáchal ve vězení sebevraždu, čtyři dostali trest smrti. Poslední z nich, který byl v době útoku nezletilý, se již dostal z vězení na svobodu.

Témata:  Indie znásilnění

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 10:44

Rusko podle expertů po schválení americké pomoci posílí útoky proti Ukrajině

Západní vojenští odborníci očekávají v následujících týdnech posílení ruských raketových a dronových útoků na Ukrajinu, než dorazí nová americká vojenská pomoc schválená Sněmovnou reprezentantů. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy