Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sanders podpořil Clintonovou. Pustil se také do Trumpa

Bernie Sanders, americký senátor (Vermont)
Bernie Sanders, americký senátor (Vermont)
Foto: CNN

Filadelfie - Vermontský senátor Bernie Sanders (74) se dnes ve Filadelfii setkal se svými stoupenci a s delegáty, kteří mu v demokratických primárkách dali hlas. Mimo jiné se pustil do kandidáta republikánů Donalda Trumpa.

Politik, který nominační souboj prohrál s Hillary Clintonovou, její kandidaturu výslovně podpořil. Na Sandersovo stanovisko se čekalo s napětím, protože mnoho jeho příznivců se netajilo záměrem nominaci Clintonové na poslední chvíli zkomplikovat, ne-li zvrátit. Slova o její podpoře, která ze Sandersových úst zazněla, přijali někteří přítomní potleskem, jiní bučením.

Zdroj: YouTube

Odpor proti Clintonové mezi voliči demokratů zesílil po víkendovém skandálu se zveřejněním stranických e-mailů, které měly dokazovat, že vedení strany preferuje Clintonovou před Sandersem. Ten se ale za svou ještě nedávnou sokyni pevně postavil: "Země musí Hillary Clintonovou zvolit za prezidentku," řekl shromážděným.

Své stoupence senátor opustit nehodlá. "Nepleťte se, zapsali jsme se do dějin," řekl Sanders. "Americký lid žádá jasný pokrokový program, který se vypořádá s třídou miliardářů," prohlásil politik. Trumpa označil za "demagoga".

Témata:  Bernie Sanders Hillary Clintonová prezident USA

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 9:47

Rusko podle Německa vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy