Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bangladéšská policie zabila devět radikálů při razii proti islamistům

Bojovníci Islámského státu
Bojovníci Islámského státu
Foto: Wikimedia Commons

Dháka - Bangladéšská policie při razii na předměstí hlavního města Dháka zabila devět ozbrojenců z některé z radikálních skupin.

"Všichni patřili k radikální skupině, ale stále není jasné, která skupina to byla," řekl úředník. Další muž byl zatčen a se zraněními převezen do nemocnice.

Podle oblečení a dalších důkazů zřejmě ozbrojenci patřili k místní zakázané skupině Džumatul Mudžáhidín (Shromáždění svatých bojovníků), která je zodpovědná za útok v restauraci v diplomatické čtvrti hlavního města z 1. července. Při atentátu bylo zabito přes 20 lidí, většinou cizinců.

Policie v rámci honby za útočníky zodpovědnými za krvavý tok v restauraci zadržela množství radikálních bojovníků.

V souvislosti s aktuálními událostmi MZV ČR upozorňuje na zvýšené riziko útoků, které mohou být zaměřeny na cizince nebo na místa obvykle navštěvovaná cizinci. Českým občanům cestujícím do Bangladéše nebo zde pobývajícím ministerstvo doporučuje dbát zvýšené osobní bezpečnosti.

Témata:  Bangladéš terorismus Islámský stát

Aktuálně se děje

8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy