Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Islamistická hrozba v Evropě je velká jako nikdy dříve, volá Hollande

François Hollande, Président de la République française
François Hollande, Président de la République française
Foto: elysee.fr

Paříž - Islamistická hrozba ve Francii i v Evropě ještě nikdy nebyla tak veliká jako nyní. Dnes to řekl francouzský prezident François Hollande.

Reagoval tak na dopolední teroristický útok na kostel na severu země, kde dva útočníci ozbrojení nožem zavraždili duchovního. K útoku se přihlásila teroristická organizace Islámský stát (IS).

"Zaútočit na církev, zabít kněze, to je hanobení republiky, zasévání strachu. Neboť teroristé nás chtějí rozdělit, postavit proti sobě," dodal prezident. Cílem radikálů je podle něj rozbití francouzské demokracie.

Útok, při němž dva muži dopoledne vnikli do kostela během mše, knězi prořízli hrdlo a další osobu těžce zranili, označil Hollande za ohavný čin a za novou zkoušku pro národ, který dosud truchlí za oběti atentátů z Paříže a Nice.

Témata:  François Hollande Francie terorismus

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy