Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Další útok muslima: Napadl lékaře a vyhrožoval mu

Muslimové
Muslimové
Foto: Pixabay

Berlín – Na východě Německa došlo v pondělí k dalšímu útoku. Jak informuje německý server Focus, chirurga během služby napadl a nožem ohrožoval otec jednoho z muslimských pacientů.

K incidentu mělo dojít v pondělí na západě země ve městě Troisdorf. „Pacient přišel do ordinace okolo desáté hodiny a doprovázela ho jeho přítelkyně, která byla zahalená. Byl agresivní, což se ještě zhoršilo, kdy jsem ho ošetřoval," uvedl lékař.

Pacient měl podle něj zlomenou nohu. „Vše jsem mu vysvětlil a ukázal mu, jak má cvičit, ale neposlouchal mě," podotkl lékař. 19letý mladík pak z ordinace odešel, ale zakrátko se vrátil i se svým otcem a bratrem. Otec byl vyzbrojen nožem a podle chirurga mu se slovy „Allahu akbar" vyhrožoval, že mu uřízne hlavu.

Jeho žena zavolala pomoc, ale muži mezitím lékaře zadrželi. Na místě zavládla panika a jeden 82letý pacient ve strachu uprchl oknem. „Omluv se mému synovi, padni na kolena a líbej mu ruku," měl mu také otec pacienta nařídit.

Naštěstí pro lékaře ale dva kolegové a dva pacienti, kteří z místa uprchli, přivolali policii, která dorazila dříve, než mohlo k tragédii dojít. Žena chirurga ale prodělala infarkt a musela být hospitalizována.

Podle serveru policie 19letého muže a jeho přítelkyni zadržela, otec a bratr ale uprchli. V pondělí večer se ale za doprovodu právníka oba muži sami přihlásili na policii.

Témata:  muslimové Německo napadení

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 13:25

Důchody se lidem opět zvýší. O kolik by mohly stoupnout?

Až na začátku příštího roku se lidem opět zvýší důchody. O výši příští valorizace by mělo být jasno v létě, vyšší penze pak budou senioři pobírat od ledna 2025. Podle odhadů ministerstva práce a sociálních věcí vedeného Marianem Jurečkou (KDU-ČSL) by důchody měly vzrůst přinejmenším o dvě procenta. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy