Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Obchodní řetězec IKEA stahuje z prodeje dalších 6 čokoládových výrobků

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: INT

Praha - IKEA informuje zákazníky, kteří si koupili jeden nebo více z níže uvedených čokoládových výrobků IKEA, že tyto výrobky nejsou vhodné pro osoby alergické nebo citlivé na lískové oříšky a/nebo mandle, a proto je IKEA stahuje z prodeje.

IKEA v současné době ze stejného důvodu již stahuje z prodeje čokolády CHOKLAD MÖRK 60 % a CHOKLAD MÖRK 70 %. Nyní akci rozšířila o 6 dalších čokoládových výrobků IKEA, které nejsou vhodné pro osoby alergické nebo citlivé na lískové oříšky nebo mandle.

Bezpečnost a kvalita výrobků jsou pro IKEA nejvyšší prioritou. Z prodeje stahujeme všechny tyto výrobky na všech trzích, se všemi daty minimální trvanlivosti.

Přítomnost lískových oříšků a mandlí byla zjištěna opakovaně, nejen v některých případech, proto tyto čokoládové výrobky nejsou vhodné ke konzumaci pro alergiky nebo osoby citlivé na tyto alergeny.

Informace uvedené na obalu výrobků neodpovídají častému výskytu oříšků či mandlí v těchto výrobcích. Na štítku se uvádí jen to, že výrobek tyto alergeny "může obsahovat...". IKEA proto celosvětově stahuje z prodeje všechny tyto výrobky. Tyto výrobky může bezpečně konzumovat každý, kdo není alergický nebo citlivý na mandle a/nebo lískové oříšky.

Společnost IKEA dosud neobdržela žádné hlášení o alergické reakci ve spojení s těmito dalšími 6 výrobky, o které rozšířila počet stahovaných čokoládových výrobků.

Zákazníci, kterých se problém jakkoli týká, mohou tyto výrobky vrátit v jakémkoli obchodním domě IKEA a dostanou peníze zpět v plné výši.

Omlouváme se za jakékoli potíže, které vám mohla tato situace způsobit. Pokud potřebujete více informací, volejte na telefonní číslo 234567890 nebo se obraťte na oddělení služeb zákazníkům.

Dalších 6 čokoládových výrobků stahovaných z prodeje:

- CHOKLAD LINGON & BLÅBÄR 180 g (čokoláda s příchutí brusinek a borůvek) - všechna data minimální trvanlivosti

- CHOKLAD LJUS UTZ 100 g (mléčná čokoláda) - všechna data minimální trvanlivosti

- CHOKLAD NÖT UTZ 100 g (mléčná čokoláda s lískovými oříšky) - všechna data minimální trvanlivosti

- GODIS CHOKLADKROKANT 450 g (mléčná čokoláda s karamelem) - všechna data minimální trvanlivosti

- GODIS CHOKLADRÅN 168 g (oplatky s čokoládou)

- všechna data minimální trvanlivosti

- CHOKLADKROKANT BREDBAR 400 g

(čokoládovo-karamelová pomazánka) - všechna data minimální trvanlivosti

Témata:  Ikea potraviny protext

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy