Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nominační sjezd pomohl Clintonové. Opět nad Trumpem vede

Hillary Clintonová
Hillary Clintonová
Foto: Facebook

Washington - V listopadových prezidentských volbách v USA se utkají demokratka Hillary Clintová a republikán Donald Trump. Podle nového průzkumu vede bývalá první dáma nad realitním magnátem o šest procentních bodů.

Exministryni zahraničí by nyní podpořilo téměř 41 procent respondentů, zatímco Trumpa 35 procent, ukázal průzkum Reuters/Ipsos.

Průzkumy veřejného mínění ve Spojených státech se tento týden v hodnocení přízně amerických voličů rozcházejí. V pondělí zveřejněný průzkum televize CNN přisoudil Trumpovi 48 procent příznivců, zatímco Clintonové jen 45 procent.

Podle v úterý zveřejněného průzkumu televize NBC News by Clintonovou volilo 46 procent dotázaných, zatímco Trumpa o jeden procentní bod méně.

Clintonová ve svém nominačním projevu mimo jiné řekla: "Zeptejte se sami sebe, zda má Donald Trump povahu na to, aby se stal vrchním velitelem. Donald Trump nedokáže zvládnout ani drsnou prezidentskou kampaň. Ztrácí klid při sebemenší provokaci. Když od novináře dostane otázku na tělo. Když je napaden v debatě. Když vidí demonstranty na mítinku. Představte si ho v Oválné pracovně, jak čelí skutečné krizi. Člověk, kterého můžete nachytat na tweet, není tím, komu můžeme svěřit nukleární zbraně."

Zdroj: YouTube

Podle miliardáře naopak Clintonovou všude, kam vstoupí, provází korupce a zkáza. "Její války na Blízkém východě rozpoutaly ničení, terorismus a šíření Islámského státu do celého světa," je přesvědčený Trump. "Náš způsob života je ohrožen radikálním islámem a Hillary Clintonová se ani nepřinutí, aby tato slova vyslovila," reagoval realitní magnát na projev bývalé šéfky americké diplomacie.

Témata:  Hillary Clintonová Donald Trump prezident USA

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 9:47

Rusko podle Německa vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy