Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

New York se s násilníky nemazlí. Zakáže jim Pokémony

Pokémon GO
Pokémon GO
Foto: Pixabay

New York - Newyorští sexuální násilníci v podmínce nebudou moci nadále hrát oblíbenou hru Pokémon Go.

Podle guvernéra státu New York Andrewa Cuoma totiž hrozí příliš vysoké riziko, že by se mohli pomocí hry na chytrém telefonu pokusit vylákat do odlehlých oblastí děti a zneužít je tam. Nařízení se dotkne zhruba 3000 odsouzených násilníků, kteří ve státě na východním pobřeží USA žijí pod dohledem úřadů.

S prosbou o pomoc s vymáháním nového nařízení se Cuomo obrátil přímo na společnost Niantic, která spolu s Nintendem a firmou Pokémon hru vytvořila. Samotné odsouzené úřady upozorní, že hraní Pokémon Go a podobných her se rovná porušení pravidel jejich podmínky.

Podle newyorské senátorky Diane Savinoové mohou násilníci díky hře například sledovat, kde se shromažďují děti hledající kreslené příšerky. Nebezpečné je podle newyorských politiků také to, že jednotliví uživatelé mohou za úplatu ve hře umisťovat návnady, a lákat tak další hráče na určitá místa. Existuje "hrozivá spojitost mezi bydlišti sexuálních delikventů a cíly hry", řekl na základě své analýzy newyorský senátor Jeffrey Klein.

Témata:  New York Pokemon

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy