reklama

Armáda uvedla, že svým jednotkám z bezpečnostních důvodů zakázala hrát hru na izraelských vojenských základnách. V nařízení vojáky varovala, že hra aktivuje kameru a GPS polohu v telefonu, což by mohlo vést k úniku citlivých informací, jako je umístění základny či její fotografie.

Armáda má rovněž obavy, že by si vojáci mohli stáhnout falešnou aplikaci, která Pokémon GO napodobuje, a nepovolané osoby by se mohly dostat k informacím z telefonů příslušníků armády. Hra Pokémon GO se odehrává ve virtuálním světě, ale prostřednictvím mobilních telefonů navádí hráče na reálná místa, kde sbírají kultovní animované postavičky.

Před hrozbami, které s hrou souvisejí, varovaly Izraelce i nejrůznější organizace. Sdružení pro boj s rakovinou varovala hráče, aby nechodili ven lovit pokémony uprostřed dne a vyhýbali se nadměrnému slunečnímu záření. Organizace rovněž nabízí další tipy, jak se chránit před slunečními paprsky.

"V samotné hře mají někteří z lovců pokémonů neustále kšiltovku," uvedlo sdružení na svých stránkách. "Ve skutečném světě se také ujistěte, než půjdete ven, že máte čepici," dodala.

Popularity hry využila i pojišťovna AIG v Izraeli, která nabízí osobní úrazové pojištění, které pokrývá nehody způsobené při chytání pokémonů. Podle zástupce pojišťovny již AIG obdržela v souvislosti s tímto novým pojištěním desítky žádostí.