Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump by měl zveřejnit daňové přiznání, vyzval kandidáta miliardář Buffett

Donald Trump
Donald Trump
Foto: Reprofoto YouTube

New York - Americký miliardář a jeden z nejbohatších podnikatelů světa Warren Buffett vyzval republikánského prezidentského kandidáta Donalda Trumpa ke zveřejnění daňového přiznání.

Na předvolebním shromáždění v americké Omaze Buffett v pondělí promluvil po boku demokratické kandidátky Hillary Clintonové, jejíž boj o Bílý dům podporuje.

Publikování daňových přiznání patří v USA k tradičním rituálům prezidentských kandidátů, ale Trump se zatím této zvyklosti vyhýbá. Tvrdí, že data poskytne až poté, co finanční úřad dokončí jejich audit.

"Mám pro něj návrh," řekl v této souvislosti Buffett, jehož daňové výkazy jsou rovněž předmětem auditu. "Setkám se s ním kdekoli a kdykoli před volbami. Oba přineseme svá přiznání a necháme lidi, ať se na cokoli zeptají," uvedl miliardář a dodal, že Trump se nebojí finančního úřadu, ale voličů.

Témata:  Warren Buffet Donald Trump

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 11:15

USA oznámí dlouhodobou pomoc pro Ukrajinu v hodnotě šest miliard dolarů

V pátek se Spojené státy chystají oznámit dlouhodobou vojenskou pomoc pro Ukrajinu v hodnotě šest miliard dolarů, zahrnující munici pro systémy protivzdušné obrany. Informovala o tom agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy