Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Neštvěte mě, nebo se dostanete do mé černé knížečky, hrozí Juncker

Summit G7 v Německu, Jean-Claude Juncker
Summit G7 v Německu, Jean-Claude Juncker
Foto: g7germany.de

Brusel – Prezident Evropské komise Jean-Claude Juncker si díky své politice udělal velké množství kritiků a oponentů. Jak nyní uvádí britský deník The Guardian, Jucker ale svým nepřátelům jen tak neodpouští.

Juncker podle The Guardianu v rámci rozhovoru s belgickým deníkem Le Soir prozradil, že má „malou černou knížečku", kam si zapisuje jména všech, kteří jej rozzlobili. „Mám malou černou knížečku, která se jmenuje Le Petit Maurice („Malý Maurice"), kam si už 30 let zapisuji, když mě někdo zradí," podotkl Juncker.

Maurice podle Junckera příliš plný ale není, protože lidé jej „zrazují jen velmi výjimečně". Dále dodal: „Nejsem pomstychtivý, ale mám dobrou paměť." Během svého působení jako premiér Lucemburska Juncker pak lidem, kteří na něj útočili, připomínal: „Dávejte si pozor. Malý Maurice na vás čeká."

Na seznamu ale podle Junckera zřejmě není Nigel Farage, britský politik, se kterým se Juncker často neshodl - Juncker Farageho dle svých slov shledává "velmi vtipným" a učeným. 

The Guardian připomíná, že ačkoliv Juncker v minulosti útoky na svou osobu spíše přecházel, nyní se opakovaně ostře ohradil vůči kritice, která se na něj v posledních týdnech snesla. Mezi jeho kritiky patří mimo jiné i český ministr zahraničí Lubomír Zaorálek.

Témata:  Jean-Claude Juncker EU Evropská komise (EK)

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy