reklama

Server uvádí, že po řadě útoků německá Federální asociace soukromé bezpečnosti (BDSW) provedla průzkum mezi více než 900 společnostmi, které spravuje. Výsledky podle ní odhalily, že události posledních dnů a týdnů vedly k „masivnímu posílení jejich bezpečnostních opatření".

Jak server připomíná, v Bavorsku během sedmi dnů nejprve mladík zaútočil sekerou a nožem ve vlaku, 27letý uprchlík se pak v bavorském Ansbachu zabil v rámci sebevražedného bombového útoku, při kterém bylo zraněno 15 lidí. V Mnichově útočil 18letý mladík, který zastřelil devět lidí, následně zbraň obrátil proti sobě; mladý syrský uprchlík v Bádensku-Württembersku zabil svou spolupracovnici a zaútočil na kolemjdoucí.

V této situaci tak podle serveru rostou obavy o bezpečnost a zdraví, což vede k většímu zájmu o služby bezpečnostních firem. O ozbrojené stráže žádají například i lidé, kteří pořádají soukromé oslavy, tyto žádosti jsou ale podle serveru kvůli přísným pravidlům většinou zamítnuty.

Průzkum také zjistil, že čím dál tím více firem nasazuje i týmy lidí, kteří se vmísí do davu a pozorují jej, aby případně předešli útoku, k jakému došlo například v německém Ansbachu. Útočník totiž před odpálením bomby podle svědků přecházel sem a tam a choval se velmi podezřele.