Rvačka v migračním centru (0:36) | video: YouTube

Na sociálních sítích i na Youtube se objevilo video zachycující obří šarvátku v azylovém centru Huckarder Strasse v německém Dortmundu. Zapojilo se do ní několik uprchlíků, podle policie bylo účastníkům boje 14 až 37 let.

Zdroj: YouTube

Do potyčky, při kterých vzduchem létaly i židle, se zapojily také ženy v tradičních muslimských šatech. Cizinci se také bili pěstmi a kopali do sebe. Na videu je dokonce vidět muž v modrém tričku, který velmi brutálně trefil židlí jiného uprchlíka. Ten byl podle serveru Epress vážně zraněn a skončil v nemocnici.

Na místo byla ihned povolána policie, která se situaci na místě pokusila zklidnit. Vyšetřovatelé prý zatím neví, co takovou vlnu násilí vyvolalo. Už delší dobu však přichází zprávy, že situace v uprchlických zařízeních je velmi napjatá a že často dochází k potyčkám mezi migranty z různých zemí.

„Boj vypukl v čekárně objektu. Vše začalo jako slovní záležitost, ale rychle to přerostlo v násilí. Jako zbraně používali především židle," uvedl policejní mluvčí.

Pět osob po rvačce muselo vyhledat lékařskou pomoc. „Zraněna byla 33-letá žena a muži ve věku 19, 21, 26 a 37 let. Pacienti jsou léčeni v místních nemocnicích," dodal mluvčí.

Tři mladí lidé ve věku 14, 15 a 20 byli zatčeno a odvedeni k výslechu, všichni ale byli později propuštěni.

Policie uvádí, že vyšetřování případu je v plném proudu a pravděpodobně povede k vznesení obvinění proti některým účastníkům rvačky za těžké ublížení na zdraví.

– Globe24.cz

100

Před hotelem v Paříži zaútočila skupina zlodějů na čínské turisty

Čtěte dále