Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Uprchlíci považují Němky za "děvky" a klidně je napadnou, protože nemají velké byty a auta. Syrský profesor varuje před velkými problémy

Přijímání uprchlíků do Evropy
Přijímání uprchlíků do Evropy
Foto: Tomáš Zdechovský

Berlín - Syrský profesor Bassam Tibi, který žije v Německu, si myslí, že arabští přistěhovalci vidí Němky jako „děvky" a nevidí naopak problém v tom, že je napadají. Německo podle něj brzy prožije „velké sociální konflikty", které budou důsledkem otevřené zahraniční politiky EU a Angely Merkelové.

Politolog Tibi v rozhovoru pro německý list Basler Zeitung řekl, že hromadné sexuální útoky v Kolíně nad Rýnem jsou výsledkem „hodnotového systému" migrantů, kteří jsou rozzuřeni, že nezískali luxusní životní styl. Proto prý mají mají v úmyslu „ponížit" Němce. Arabští muži, kteří přiházející, podle něj očekávají „velké byty, blonďaté ženy a sociální stát", cituje jeho slova server Breitbart.

Syrský profesor poznamenal, že daňoví poplatníci poskytují přistěhovalcům mnohem víc, než by mohli očekávat, a že by si něco takového nemohli dovolit ani ze svých mezd v domovských zemích. Zároveň ale varoval, že migranti považují tuto pohostinnost za „nedostatečnou".

Poukazuje na to, že v Káhiře je třípokojový byt luxus. On sám prý zná šestnáctileté migranty, kteří žijí sami v třípokojových bytech na úkor německých daňových poplatníků. Tito chlapci jsou však podle něj zůstávají nespokojeni, protože k tomu nedostali ještě auta.

Tibi v interview řekl, že migranti očekávali, že získají luxusní životní styl, který bude srovnatelný s vyobrazením bohatých Evropanů, které se objevuje v arabských médiích. Domnívá se proto, že otázka migrantů spojená s životní úrovní zřejmě způsobí v budoucnosti v jednotlivých zemích problémy.

„Dokonce i jeden z vděčných Syřanů, který se proslavil selfiem s Merkelovou, v televizi před několika týdny uvedl, že je teď velmi nespokojený. Chce práci, jistý příjem a byt. Uvidíme velké sociální konflikty," varoval profesor. Na otázku, jak si tím může být tak jist, odpověděl, že stát nemůže splnit jejich vysoká očekávání a že migranti mají „hodnotový systém, který je neslučitelný s moderností".

Profesor například uvedl, že Arabové věří, že jsou čestní a že Němci nejsou, protože německé ženy mohou „spát s každým". Tibi poukázal na celou řadu faktorů, které podle něj vedly k masovým sexuálním útokům v Kolíně nad Rýnem. Řekl, že migranti věděli, že jejich chování bylo trestné, ale že si myslí, že „německé ženy jsou děvky", a cítili, že nebudou čelit žádnému trestu.

Akademik také uvedl, že policie má „strach z obvinění z rasismu", který je větší než jejich strach z poklesu veřejného pořádku. Migranti prý německé policisty vidí jako „slabochy". Sexuální útoky na německé ženy jsou podle něj poháněny pomstou za to, že nezískali pěkná auta a byty. Poukázal také na to, že roli hraje syrská kultura.

„Znásilnění žen je v Sýrii válečnou zbraní. Všechny válčící strany to dělají. Uprchlíci, kteří sem přicházejí, pocházejí z této kultury, a ne všichni jsou oběťmi. Pokud tito lidé nedostanou to, co očekávají, zlobí se. V kultuře, ze které pocházím, chcete ponížit lidi, kteří dělají šílenosti. V Orientu nejvíce ponížíte muže, když mu znásilníte ženu. Můj odhad je, že tito mladí muslimští muži chtěli v Kolíně nad Rýnem ponížit ženy, a tím ponížit německé muže. Žena je nástroj, jak to udělat," dodal.

Témata:  uprchlíci Sýrie Německo

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 15:10

Londýnem se proháněli splašené vojenské koně

Centrem Londýna se ve středu prohánělo několik splašených koní, uprchli britské vojenské jednotce Household Cavalry. Zranění při tom utrpělo pět lidí, čtyři odvezli do nemocnice.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy