Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Migrant chystal útok na věž v Pise. Itálie ho okamžitě vyhostila

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: INT

Řím - Muže původem z Tunisu, rozhodly italské úřady vyhostit ze země. Je podezřelý z přípravy útoku na šikmou věž v Pise, informovala agentura AFP.

Mladý muž byl zatčen, když na sociálních sítích chválil islamistické útoky v Evropě. Do komentářů také napsal, že zaútočí na proslulou památku a velkou turistickou atrakci v Pise.

Návrh byl podepsán v pátek soudcem. Uvedl přitom, že existují "důkazy, že Tunisan sympatizoval s muslimským extremismem a Islámským státem".

V Itálii rostou obavy, že se země stane terčem teroristického útoku "osamělého vlka", jaké zažila v poslední době sousední Francie či Belgie.

Témata:  Itálie policie Itálie

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 15:39

Rutte získává důležitou podporu na své cestě do křesla šéfa NATO

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy