Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

U uprchlického tábora v Sýrii se odpálil atentátník

Sýrie, ilustrační foto
Sýrie, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Bejrút - Nedělní sebevražedný útok na severu Sýrii u hranici s Tureckem si podle aktuální bilance vyžádal nejméně 32 mrtvých. Podle televize CNN Türk nastala exploze u vjezdu do uprchlického tábora Atima.

Atentátník opásaný výbušninami se odpálil v autobusu v blízkosti hraničního přechodu. Exilová Syrská organizace pro lidská práva (SOHR) v neděli nejprve informovala o 15 obětech a 25 zraněných s tím, že autobus vezl opoziční bojovníky do Sýrie. K útoku se zatím nikdo nepřihlásil.

Tábor Atima se stejnojmennou vesnicí leží v severosyrské provincii Idlib, kde se soustřeďují síly bojující s podporou Turecka proti režimu syrského prezidenta Bašára Asada.

Boje mezitím pokračovaly v severosyrském městě Halab, kde se podle agentury AP podařilo Asadovým jednotkám odrazit útok opozičních sil a přinutit je opustit i pozice dobyté o den dříve.

Syrská armáda v minulých týdnech obklíčila povstalci ovládanou východní část Halabu a uvnitř se ocitlo bez dodávek potravin přes 200.000 lidí. Podle nedělních informací bylo v pouhých 24 hodinách zabito v bojích o Halab na 70 civilistů.

Témata:  Sýrie teroristické útoky v Sýrii uprchlíci

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 15:10

Londýnem se proháněli splašené vojenské koně

Centrem Londýna se ve středu prohánělo několik splašených koní, uprchli britské vojenské jednotce Household Cavalry. Zranění při tom utrpělo pět lidí, čtyři odvezli do nemocnice.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy