Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž usekl ženě ruce kvůli neplodnosti. Lékaři ho ale vyvedli z omylu

Keňská policie
Keňská policie
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Nairobi - Otřesný zážitek má za sebou Jackline Mwendeová z Keni. Její muž ji obvinil z neplodnosti a mačetou jí za to usekl ruce.

Manžel ji napadl v jejich domě, protože během sedmi let vztahu se jí nepodařilo porodit mu dítě. Nakonec se ukázalo, že za neschopnost otěhotnět vůbec dívka nemůže.

Stephen Ngila zaútočil na Jackline na konci 23. července a kromě rukou utrpěla zranění také na hlavě, kde jí muž způsobil ztrátu sluchu na jedno ucho.

Podle CNN útočníka zatkli poté, co se objevil v nemocnici, kde se starali o jeho ženu. Právě zde lékaři zjistili, že Jackline byla plodná a její muž byl tím, kdo měl reprodukční problémy.

"Je to opravdu smutné, že něco takového se děje v dnešní době. Mít dítě je společnou odpovědností. Žena bez dítěte je stále žena a ještě silnější," uvedla poslankyně keňského parlamentu Joyce Wanjala Layová.

Jacqueline Mwendeová se nyní zotavuje ze svých zranění v matčině domě v Machakos vzdáleném 100 km od hlavního města Nairobi, kde ji navštívili ochránci ženských práv.

Témata:  Keňa útok

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 8:30

Počasí se bude nadále oteplovat. Vystoupá na letní teploty

Nebývale chladná dubnová epizoda je u konce, o víkendu už teploty překročí dvacítku. Podle týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) pak v příštím týdnu ještě o pár stupňů vzrostou. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy