Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Brazílie zakázala americkým olympijským plavcům opustit zemi

Brazílie, Rio de Janeiro
Brazílie, Rio de Janeiro
Foto: Pixabay

Rio de Janeiro - Brazilský soudce vydal příkaz, podle kterého nesmějí američtí plavci Ryan Lochte a James Feigen opustit zemi.

Důvodem jsou podle brazilských médií rozdíly v tom, jak popsali nedělní loupež, k níž došlo, když se vraceli v dějišti her Riu de Janeiro taxíkem do olympijské vesnice.

Lochte NBC řekl, že ozbrojení lupiči se vydávali za policisty, čtveřici plavců v taxíku zastavili a sebrali jim peníze či mobilní telefon. "Vytáhli zbraně a řekli nám, abychom si lehli na zem. Já jsem odmítl s tím, že jsme neudělali nic špatného. Ten chlap vytáhl zbraň, natáhl kohoutek, přiložil mi ji na čelo a řekl: 'Na zem'. Dal jsem ruce nahoru a poslechl," uvedl Lochte.

Brazilská policie se podle agentury Reuters pokoušela na základě rozhodnutí soudu zabavit pasy obou plavců. Agentura AP uvádí, že policii se nedaří zajistit dost důkazů, že se loupež vůbec odehrála. Nenašla například řidiče přepadeného taxíku či svědky.

Témata:  Brazílie Olympijské hry 2016 krádeže

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 20:38

Mrazivé noční počasí až do odvolání. Výstraha platí téměř pro celou zemi

Mrazivým počasím začne i nadcházející týden, do jehož začátku zbývá pár hodin. Teploty budou v noci klesat pod nulu téměř na celém území republiky, platí výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy