Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Přestřelka uprostřed Káhiry, policie zaútočila na gang, který zabil italského studenta

Egypt, ilustrační foto
Egypt, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Káhira - Egyptská policie rázně zakročila proti gangu, jehož členové měli zavraždit italského studenta Giulia Regeniho. Při přestřelce byli zabiti čtyři zločinci.

Regeni (†28) byl pohřešován od konce ledna, 3. února bylo jeho tělo nalezeno u silnice mezi Káhirou a Alexandrií. Po převozu do Itálie bylo tělo podrobeno druhé kontrolní pitvě, při níž se zjistilo, že měl mnohočetné zlomeniny rukou a nohou a měl i zlomený krční obratel. Muž měl také strženy nehty na rukou a na nohou.

Členové gangu se specializovali na únosy a olupování cizinců, ke kterým se přibližovali v převlečení za policisty. Policie u nich našla mimo jiné i dva Regeniho mobilní telefony.

Čtyři muži byli zabiti v autě na předměstí Káhiry. V kufru vozidla se našla kromě zbraní neznámá mrtvola. Mohlo jít o další z jejich obětí.

Témata:  Egypt Itálie vražda

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy