Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Německu se zmizelo 9000 nezletilých uprchlíků

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Berlín - Podle deníku Neue Osnabrücker Zeitung, který se odvolává na informace Spolkového kriminálního úřadu (BKA), se v Německu pohřešuje téměř 9000 nezletilých uprchlíků. Většina případů prý nemá kriminální pozadí.

"Děti většinou nezmizely bez konkrétních plánů, ale chtěly vyhledat své rodiče, příbuzné nebo známé v jiných německých městech nebo dokonce v jiných evropských zemích," uvedla mluvčí BKA.

Přesto však Německem otřásl případ únosu čtyřletého uprchlíka z Bosny, kterého loni v Berlíně unesl a zavraždil Němec Silvio S. Muž (33) dostal doživotí.

Pohřešováni jsou ti nezletilí, kteří do Německa dorazili bez rodičů a poté zmizeli z uprchlických zařízení. Ve většině případů to jsou lidé mezi 14 a 17 lety, jen 867 pohřešovaných bylo 13 let a méně. Představitelé BKA jsou přesvědčeni, že se mnoho nezletilých dostalo k rodině, která už ale neinformovala policii.

Témata:  uprchlíci Německo

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy