Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Chlapeček nemá půlku hlavy, přesto oslavil dva roky

Děti, ilustrační fotgorafie
Děti, ilustrační fotgorafie
Foto: Pixmac

Tavares (Florida) - Před dvěma roky nikdo nevěřil, že přežije porod. Malý Jaxon Emmet Buell svůj boj ale nevzdal a své druhé narozeniny si náležitě užil. Rodiče mu na sociální síti založili stránku, kde se dělí o své radosti i strasti.

Jaxon se narodil se vzácným syndromem, kvůli kterému mu chybí velká část lebky a mozku. Lékaři na komplikace přišli už v 17. týdnu těhotenství a mamince doporučili, aby těhotenství přerušila. "Kdo jsme, abychom o tom rozhodovali? Jak bychom se potom dozvěděli, jestli by to třeba nezvládnul," odmítla tehdy maminka. Teď její syn oslavil druhé narozeniny.

Život s takto postiženým dítětem není jednoduchý, rodiče si ale snaží užívat každý den, mohl by to totiž být jeho poslední. "Každý den se budím s tím, že dnešek je možná poslední den, kdy žije, že zítra tu s námi už nemusí být," svěřila se matka. Oba jsou si vědomi toho, že o syna s největší pravděpodobností brzy přijdou.

Matka prozradila, že několikrát denně mívá záchvaty a často zvrací, navzdory tomu se podle jejích slov chlapcův zdravotní stav zlepšuje. Doplnila, že je šťastný a pořád se směje.

Témata:  postižené děti rodina USA

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 18:45

Policie brzy uzavře případ Vrbětice. Rakušan řekl, že vyšetřování finišuje

Policie by v květnu mohla uzavřít vyšetřování explozí v muničních skladech ve Vrběticích. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) v nedělním vydání pořadu Otázky Václava Moravce potvrdil, že policejní vyšetřování finišuje. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy