Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Uprchlíci se bojí o život. Němci se naštvali a desítky z nich brutálně zmlátili

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Drážďany - Německá policie vyšetřuje brutální útok na skupinu uprchlíků ze severního Iráku. Podle informací deníku Bild je napadli a zmlátili v saské metropoli pravicoví radikálové z řad fanoušků místního fotbalového klubu Dynamo.

Drážďanská policie podle deníku původně informovala pouze o bitvě asi 30 Severoafričanů, do které se později zapojili i němečtí návštěvníci místních slavností. Nakonec se ale zjistilo, že vše bylo jinak.

Operativní centrum policie, v jehož kompetenci jsou extremismem motivované trestné činy na území spolkové země Sasko, převzalo po zveřejnění informací vyšetřování případu. Důvodem je podezření z nebezpečného ublížení na zdraví a narušování veřejného pořádku, jehož případný xenofobní motiv je předmětem zkoumání.

Tři z poškozených Faisal M. (25), Ali H. (43) a Sarhan S. (19) utrpěli podle německého deníku vážná zranění. Jeden z jejich přátel netajil, že netouží po ničem jiném, než co nejdříve opustit Drážďany. Tvrdí také, že si už v noci netroufá jít chodit ulici.

Témata:  uprchlíci Německo

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 0:35

Španělsko dodá Ukrajině rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy