Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Uprchlík z Iráku je v Německu obviněn z válečných zločinů, fotil se s uříznutými hlavami

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Berlín – Obvinění z válečných zločinů čelí jeden z žadateli o azyl v Německu. Muž původem z Iráku se podle německých médií přiznal.

Německá prokuratura Iráčana (27) z válečných zločinů, ve své vlasti se totiž ještě jako příslušník armády nechal vyfotit s uříznutými hlavami ozbrojenců z radikálního hnutí Islámský stát.

Někdejší příslušník irácké armády zmíněný snímek zveřejnil na sociální síti. Fotografie byla pořízena v loňském roce po bitvě s ozbrojenci Islámského státu severně od Bagdádu.

Prokuratura ho obvinila z toho, že se ke svým protivníkům, chráněným mezinárodním právem, choval mimořádně ponižujícím způsobem, což je válečným zločinem.

Muž se podle portálu deníku Rheinische Post k činu doznal, nyní je ve vazbě.

Témata:  uprchlíci Irák Islámský stát

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 19:30

Situace na frontě se stále zhoršuje, přiznala ukrajinská armáda

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes na Telegramu informoval o zhoršující se situaci na operační i strategické úrovni ukrajinských vojsk na frontě. Tuto skutečnost sdělil také západním spojencům během virtuálního zasedání kontaktní skupiny pro Ukrajinu. Zároveň ruská armáda oznámila dobytí dvou vesnic v Doněcké oblasti a průlom v ukrajinské obraně.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy