Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Letiště ve Frankfurtu se evakuuje kvůli teroristické hrozbě

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Česká televize

Frankfurt - Cestující na frankfurtském letišti zažili ve středu dopoledne hodně nepříjemné překvapení. Místo nástupu do letadel se totiž museli otočit a vydat se z letištních hal ven.

Jedno z největších evropských letišť se začalo evakuovat kolem desáté hodiny. Amplióny začaly vyzývat čekající pasažéry, aby se přesunuli k východům z terminálů.

Na twitteru se okamžitě objevily fotky a videa davů, které se ženou k východům a mačkají se u dveří. Podle německých médií evakuaci spustila anonymní bombová výhrůžka.

Frankfurtské letiště na svém twitteru později uvedlo, že poplach spustil blíže neupřesněný pasažér, který se v bezpečnostní zóně vyhnul prohlídce.

Podle portálu RT.com se tak všichni cestující budou muset po vyloučení hrozby znovu podrobit bezpečnostním prohlídkám. Už teď je tak jisté, že lety naberou zpoždění.

Témata:  letiště Frankfurt nad Mohanem terorismus Německo

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 13:25

Zelenskyj přiznal další problémy. Armádě chybí rakety i vybavení

Ukrajině chybí dostatečná vzdušná obrana k tomu, aby dokázala zastavit ruský útok na město Černihiv na severu země, který si vyžádal již deset obětí na životech. Uvedl to ve středu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy