Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Popularita Clintonové se dostala na dno. Jak si vede Trump?

Hillary Clintonová
Hillary Clintonová
Foto: Facebook

Washington - Deník The Washington Post dnes zveřejnil výsledky průzkumu, který se zaměřoval na popularitu prezidentských kandidátů. Popularita demokratické kandidátky na prezidentku Spojených států Hillary Clintonové je na rekordně nízké úrovni, ani Trump na tom není lépe.

Clintonovou kladně vnímá pouze 41 procent Američanů, ukázal průzkum. Ještě menší oblibě se těší republikánský soupeř Clintonové Donald Trump, kterého pozitivně hodnotí 35 procent dotázaných.

Podle The Washington Post se popularita demokratické kandidátky dostala na dno za poslední čtvrt století, které tráví ve veřejném životě. Méně lidí ji hodnotilo kladně naposledy v průzkumu z roku 1990, ale tehdy lidé nejčastěji uváděli, že ji vůbec neznají a nemají na ni žádný názor.

Trump je podle nejnovějších výsledků stále výrazně méně oblíbený než Clintonová, mezi registrovanými voliči je rozdíl mezi nimi minimální. Demokratickou kandidátku hodnotí pozitivně 38 procent registrovaných voličů, jejího republikánského soka 37 procent.

Ani nízká obliba nemusí být podle deníku pro Trumpa překážkou na cestě do Bílého domu, protože voliči jsou nespokojení s oběma kandidáty. Dva a půl měsíce před volbami tak jsou jak Clintonová, tak Trump nejméně oblíbenými kandidáty na prezidenta USA v moderní historii.

Jiné průzkumy však dávají velmi velkou šanci na zvolení Clintonové. V celostátním průzkumu společnosti Ipsos pro agenturu Reuters uvedlo 45 procent voličů, že dá hlas demokratické kandidátce, pro Trumpa jich bylo 33 procent.

Témata:  Hillary Clintonová Donald Trump prezident USA

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 8:55

Francie omezí kvůli olympiádě lety, povolá vzdušné taxíky

Během slavnostního zahájení olympijských her dne 26. července bude nad regionem Paříže po dobu šesti hodin uzavřena obloha v rámci rozsáhlé bezpečnostní operace. Oznámilo to vedení pařížských letišť, uvedla agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy