Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Clintonová během pietního shromáždění omdlela

Hillary Clintonová
Hillary Clintonová
Foto: Facebook

New York - Demokratickou prezidentskou kandidátku Hillary Clintonovou postihly mdloby během dnešního pietního shromáždění v New Yorku, věnovaného uctění památky obětí teroristického útoku ze září 2001.

Oznámila to televize Fox News. Volební štáb podle agentury Reuters potvrdil, že Clintonovou postihly mdloby z horka, ale už se cítí "mnohem lépe".

Clintonová vzpomínkové shromáždění předčasně opustila. Cestou do přistaveného vozu se jí podle Fox News podlomila kolena, zratila botu a do auta jí pomohli tělesní strážci. "Zjevně ji postihly zdravotní problémy," konstatovala televize.

Podle volebního štábu Clintonovou postihlo přehřátí organismu, ale už se prý cízí mnohem lépe. Odpočívá v newyorském apartmá své dcery Chelsea. Zda vyhledala lékařskou pomoc, není známo.

Teploty se dnes v největším americkém městě pohybují těsně pod třiceti stupni Celsia. Bývalá první dáma strávila na pietním shromáždění asi půldruhé hodiny.

Témata:  Hillary Clintonová 37145 USA

Aktuálně se děje

17. května 2024 13:22

Izrael v Haagu uvedl, že válka v Pásmu Gazy je tragická, ale ne genocida

Izrael v pátek na půdě Mezinárodního soudního dvora (ICJ) v Haagu uvedl, že válka v Pásmu Gazy je tragická, nejde však o genocidu. Reagoval na tvrzení Jihoafrické republiky (JAR), která ještě v prosinci podala stížnost vůči Izraeli za údajnou genocidu. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy