Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Příměří v Donbasu skončilo. Povstalci zabili tři vojáky

Ukrajinská armáda
Ukrajinská armáda
Foto: mil.gov.ua **www.mil.gov.ua**

Kyjev - Ani deváté příměří v Donbasu nevydželo. Ukrajinská armáda podle Kyjeva ztratila za posledních 24 hodin v Donbasu tři vojáky, silné ostřelování Doněcka dnes ohlásili separatisté.

Příměří, které bylo vyhlášené k zahájení školního, je minulostí. "Radikálové použili poprvé od vyhlášení příměří těžké zbraně, když zaútočili na armádní pozice v Luhanské oblasti. Při čtvrthodinové přestřelce byli zabiti dva ukrajinští vojáci, patnáct dalších bylo zraněno," sdělil dnes prezidentský mluvčí Oleksandr Motuzjanyk.

O zvýšené intenzitě bojů dnes informovala i povstalecká agentura DAN. Střílí se prý hlavně v okolí Doněcka, největšího města pod kontrolou separatistů. Kyjev dnes z této oblasti oznámil jednoho mrtvého a jednoho pohřešovaného vojáka, o ztrátách povstalců nejsou žádné zprávy. Podle mluvčího separatistů ukrajinská armáda u Doněcka ztratila dokonce deset mužů.

K dodržování "bezpodmínečného a spolehlivého příměří" dnes v lotyšské Rize bojující strany vyzval německý ministr zahraničí Frank-Walter Steinmeier. Šéf německé diplomacie je spolu se svým francouzským kolegou Jeanem-Markem Ayraultem očekáván ve středu v Kyjevě.

Témata:  Ukrajinská krize Armáda Ukrajina Donbass v Doněcku

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy