Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Clintonová chce pokračovat v kampani. Už v pátek se prý po nemoci vrátí na veřejnost

Hillary Clintonová
Hillary Clintonová
Foto: Facebook

Washington - Hillary Clintonová se chystá vrátit do volební kampaně v pátek. Prezidentská kandidátka amerických demokratů se léčí ze zápalu plic.

O plánech Clintonové informovala televize MSNBC s odvoláním na její volební tým. V prohlášení, které tým vydal, se nicméně říká, že pokud se politička nebude cítit dobře, plán se může změnit.

Demokratka v neděli téměř upadla, když nastupovala do vozu po pietním shromáždění k 11. září v New Yorku. Pak se jí ale prý udělalo lépe a její stav se dále zlepšuje.

Osmašedesátiletá Clintonová musela v neděli za parného počasí odejít z pietního shromáždění o hodinu dřív. Cestou ztratila rovnováhu a před pádem ji zachránili tělesní strážci. Politička později přiznala, že podcenila zápal plic a neposlechla lékaře, kteří jí radili klid.

Podle dnešního oznámení jejího týmu by se chtěla v pátek ve Washingtonu zúčastnit akce organizace Black Women's Agenda, která už téměř čtyři desetiletí bojuje za práva Afroameričanek.

Témata:  Hillary Clintonová USA

Aktuálně se děje

17. června 2024 18:30

Univerzita nesouhlasí s odložením případu střelby na FF UK

Univerzita Karlova (UK) v pondělí podá stížnost proti policejnímu usnesení o odložení případu tragického prosincového útoku v budově Filozofické fakulty. Při střelbě zemřelo 14 lidí.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy

Ruská armáda, ilustrační foto

Ruští vojáci uřízli hlavu ukrajinskému vojákovi, tvrdí Kyjev

Ukrajinský generální prokurátor Andrij Kostin obvinil ruské invazní jednotky, že v Doněcké oblasti na východě Ukrajiny uřízly hlavu ukrajinskému vojákovi. Podle Kostina dostali ruští vojáci ve Volnovašském okrese od svých velitelů rozkaz, aby ukrajinské vojáky nezajímali, ale brutálně je zabili. Moskva se k těmto obviněním nevyjádřila.