Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rakouský kardinál varoval před muslimy, chtějí prý dobýt Evropu

Muslimové
Muslimové
Foto: Pixabay

Vídeň - Rakouský kardinál varuje před islamistickou vlnou, podle něj se muslimové snaží vymýtit křesťanství a ovládnout Evropu. Kardinál Christoph Schönborn své varování zveřejnil během církevního svátku Jména Panny Marie, píše rakouský portál The Local.

"Bude se konat dobytí Evropy islámem? Mnoho muslimů po tom touží a říká: Evropa je u svého konce," zveřejnil portál TheLocal část bohoslužby rakouského kardinála. Ten požádal o smilování nad Evropou, která už utrpěla znatelné ztráty.

Schönborn vysvětlil, že lidé tyto ztáty již pocítili a nejedná se jen o ztrátu ekonomickou, ale také lidskou a náboženskou.

K varování došlo v rámci 333 výročí bitvy o Vídeň, kdy křesťanská armáda o přibližně 10 tisících mužích v roce 1683 porazila stotisícovou armádu Turků Osmanské říše.Tato bitva je považována za zlomový okamžik, který donutil Turky k ústupu.

Citlivý komentář přišel v době, kdy jsou vztahy mezi Rakouskem a Tureckem velmi napjaté. Po neúspěšném pokusu o vojenský převrat se podle portálu TheLocal nechal rakouský ministr zahraničí slyšet, že neučiní žádné kroky, které by přiblížily vstup Turecka do Evropské unie.

A podle portálu šel ještě dál, když prohlásil: "Jednání o členství není v současné chvíli ničím jiným než fikcí."

Témata:  muslimové Rakousko

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 21:04

Češi pracují na zajištění další munice pro Ukrajinu, přiznal Fiala

Česko má nasmlouváno 180 tisíc kusů dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu a pracuje na zajištění dalších 300 tisíc kusů, prozradil premiér Petr Fiala (ODS) britskému deníku Financial Times. Evropa musí podle Fialy posílit také vlastní obranu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy